Beckasin Tyngdtäcken i Bomullssatin och Svalkande BambuTyngdtäcket som även kallas för vikttäcke är ett erkänt behandlingshjälpmedel som på ett naturligt sätt minskar stress, ger avslappning ökat välbefinnande. Fungerar vid både lättare och svårare sömnproblem. Även effektivt vid motorisk- och psykisk oro hos såväl barn som vuxna och äldre. Användandet av tyngdtäcken har en vetenskapligt dokumenterad effekt. Kan med fördel användas som ett vanligt täcke under natten eller vid vila på dagtid för att lugna kropp och sinne.

Sov gott och vakna utvilad med ett Tyngdtäcke från Beckasin


Ett tyngdtäcke gör att man finner ro att slappna av, somnar lättare och sover bättre. Det fungerar lite som en nyckel till att nå det parasympatiska nervsystemet vilket påverkar en mängd viktiga kroppsfunktioner. Effekten är bland annat att stresshormon och blodtryck sjunker medan ”må-bra”-hormonet oxytocin ökar.

Med forskning och medicinsk erfarenhet som bakgrund är Beckasin den första aktören i Sverige som kombinerar vetenskapen kring tyngdtäckets effekt med högkvalitativa och naturliga materialval. Tyngdtäcket är därigenom temperaturreglerande och fungerar bra både för dig som har lätt att bli varm som för dig som är frusen.Tyngdtäcken fria från polyester och mikroplaster


Tyngdtäckets textil och vaddering är av 100% bomull eller bambu. Det gör Beckasin unikt på marknaden med att kunna erbjuda ett tyngdtäcke som är helt fritt från polyester och mikroplaster. En anledning till varför vissa tyger ”andas” sämre än andra beror på att de innehåller små luftfickor mellan de enskilda trådarna som skapar värmeisolering. Bomull gjord av långa, fint spunna fibrer kan vävas mycket tätt. Det eliminera luftfickor och man kan därigenom undvika den obekväma, svettiga känslan vi tenderar att associera med låg andningsförmåga.
Har du frågor kring tyngdtäcken vänligen kontakta oss!
Info@juhlinshalsokompani.se       0123-321 00